Tupperware onderhoud

Tupperware onderhoud is net zo belangrijk als het aanschaffen ervan. Als u een mooi en duurzaam product hebt gekocht dan wil je natuurlijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je product. Daarom is het belangrijk om een aantal zaken te weten zodat je je Tupperware lang kunt gebruiken.

Bijsluiter

Hierbij een aantal tips en aanvullende informatie hoe u uw Tupperware onderhoud kunt toepassen zodat u uw Tupperware mooi en bruikbaar kunt houden. Indien een bijsluiter wordt bijgeleverd dient u deze goed te lezen alvorens het product in gebruik te nemen. Voor specifieke onderhoudsvoorschriften verwijzen wij naar de product folder die bij vele producten zit. Bewaar de bijsluiter om later nog eens te kunnen raadplegen.

Spoelen

Voor goed Tupperware onderhoud, spoel na ieder gebruik het Tupperware product af met koud water alvorens het af te wassen. Dit voorkomt moeilijk te verwijderen aanslag, verkleuring en kleverig worden.

Tupperware onderhoud

Bewaren

Zet uw Tupperware open weg als het niet in gebruik is; dit voorkomt muffe luchtjes.
Zet uw Tupperware niet in de zon. Door de ultraviolette stralen kan verkleuring optreden.

Kleverigheid

Kleverigheid kan soms verholpen worden door het product in een oplossing van vaatwasmachinepoeder te zetten (niet met de handen erin!). Zeer goed naspoelen met koud water en daarna afwassen.

Nog een tip!

Kleverige producten of hardnekkige
geurtjes verwijder je met een mengsel van sodabicarbonaat (één tot twee eetlepels per liter lauw water), laat enkele uren weken. Spoel goed na en laat verluchten.

Kalkaanslag

Hardnekkige (kalk)aanslag verwijderen met schoonmaakazijn (of andere geschikte kalk verwijderaar).

Afwassen met de hand

Voor het harde, transparante materiaal waaruit een deel van het Tupperware-assortiment bestaat (b.v. Exclusieve en Eleganzia collectie) adviseren wij deze met de hand af te wassen zodat de helderheid en glans van het materiaal optimaal behouden blijven.

Diepvriesdozen

Voor gebruik in de diepvries adviseren wij de speciaal hiervoor ontwikkelde Diepvriesdozen. Alle andere Tupperware dient men, indien bevroren, eerst af te spoelen onder de koude kraan of even te laten staan alvorens te openen.

Diepvriesdozen zijn bestand tegen koude tot  25 °C. weerstaan kamertemperaturen zijn vaatwasmachinebestendig (tot +85 °C). Laat de warme voedingswaren afkoelen alvorens het product te vullen.

Magnetron/oven

De temperatuursbestendigheid van 'normale' Tupperware is 85°C. Behalve CrystalPlus, MicroPlus, UltraPlus- en MultiFlexproducten is Tupperware niet bedoeld voor gebruik in een magnetronoven.

Deksels

Deksels kunnen soms iets te los of iets te strak zitten.
Indien te groot: leg het deksel 10 minuten in water van 85°C, laat hem daarna afkoelen en zet dan pas op bus of kom.
Indien te klein: maak het deksel op dezelfde manier warm maar zet het deksel direct op de kom of bus en laat zo afkoelen.

De Tupperware deksels en kommen:
Tupperware heeft specifieke vormen bedacht voor de kommen en deksels in functie van de verschillende gebruikswijzen.
- De ronde, soepele deksels zorgen voor een lucht- en waterdichte sluiting van de kommen;
- De andere deksels laten de lucht vrij circuleren (met uitzondering van de ClickPlus die hermetisch zijn).
Bij het sluiten van de ronde deksels, zal je de typische “Tupperware zucht” horen die zorgt voor de goede bewaring van alle ingrediënten.

Belangrijk om te weten

Tips & Kwaliteit

De Tupperware-producten zijn bestand tegen warmte tot +85 °C (vaatwasmachinebestendig). Barsten niet, breken niet en schilferen niet af bij normaal huishoudelijk gebruik.

Keukenhulpjes

Keukenhulpjes zijn bestand tot +200 °C (behalve het gekleurde gedeelte op de handvaten dat bestand is tot +80 °C). De Silicone Spatels en de Soepele Klopper die bestand zijn tot +120 °C). Verder mogen de keukenhulpjes niet in of op kookpotten blijven liggen.

CrystalWave

CrystalWave microgolfoven: enkel opwarmen tot 600 watt gedurende max. 3 min. Wanneer je meer dan 3 min opwarmt, regelmatig het deksel verwijderen om te kunnen roeren zodat de warmte zich uniform kan verspreiden. Altijd mengen alvorens op te warmen en laat het klepje open tijdens het opwarmen.

Messen

Wij raden je aan om de Messen met de hand af te wassen en direct daarna af te drogen  messen worden sneller bot door de vaatwasmachine). Afgewassen in de vaatwasmachine, dienen de Messen direct na de cyclus afgedroogd te worden. Slijp je Messen met de Slijpmuis of laat ze slijpen
door een erkende slijper.

MicroCook

MicroCook zijn bestand tegen koude tot -25 °C microgolfoven: opwarmen en koken op 800 watt gedurende max. 30 min. Het soepele deksel dient om te bewaren en is niet geschikt voor de microgolfoven.

Maxi graankoker, Omelet party, Micro delight

Maxi graankoker, Omelet party, Micro delight zijn niet geschikt voor de diepvries. Gebruik  microgolfoven voor de Maxi graankoker: koken op 800 watt gedurende max. 30 min.

Gebruik microgolfoven voor de Omelet party: koken op max. 400 watt gedurende max. 10 min (of op 800 watt gedurende max. 5 min voor groenten maar niet voor gerechten op basis van ei). Gebruik microgolfoven voor de Micro delight: koken op 650 watt gedurende max. 10 min (of 5 min op 800 watt).

Micro urban family

Micro urban family is niet geschikt voor de diepvries. Microgolfoven: 3-in-1: stomen en pasta, rijst of andere graansoorten koken op maximaal 900 watt gedurende max. 30 min.

Stomen: doe 400 ml koud water in het waterreservoir.

Granen en rijst koken: vul met de nodige hoeveelheid water tot max. aan de maximale vul lijn.

Pasta koken: kook zonder deksel.

Micro minuut

Micro minuut is niet geschikt voor de diepvries.

Microgolfoven: koken onder druk op 900 watt
gedurende max. 30 min (niet gebruiken voor
opwarmen) min. 150 ml vloeistof per 10 min kooktijd.

MicroPro grill

MicroPro grill is niet geschikt voor de diepvries.

Microgolfoven: grillen en gratineren op 1000 watt gedurende max. 20 min. Gebruik geen metalen keukenbenodigdheden.

UltraPro

UltraPro zijn bestand tegen warmte tot +250 °C zijn bestand tegen koude tot -25 °C.

Microgolfoven: opwarmen en koken op 800 watt gedurende max. 30 min conventionele oven: opwarmen en koken tot +250 °C (niet onder de grill). Gebruik geen metalen  keukenbenodigdheden en spoelen na ieder gebruik.

Multiflex

Multiflex zijn bestand tegen warmte tot +220 °C. Zijn bestand tegen koude tot -25 °C.

Microgolfoven: koken tot 750 watt gedurende max. 30 min.

Conventionele oven: koken tot +220 °C (niet onder de grill).

Is geschikt voor de koelkast om koude bereidingen en de diepvries om ijsbereidingen vorm te geven. Gebruik geen scherpe  voorwerpen. Let op de temperatuur van de  conventionele oven alsook op de kooktijd.